piątek, 30 marca 2018

Ekonomiczne magazynowanie produktów sypkich





Żywność musi być odpowiednio przechowywana (pixabay.com) 

Rolnictwo i magazyny żywności


W ramach ekonomicznego przechowywania żywności oraz jej transportowania, odrębną grupę stanowią produkty sypkie, takie jak: owies, zboże , kukurydza, słonecznik, czy mąka lub susze.
Dla dużych ilości produkcyjnych poza specjalnymi pojemnikami możemy wykorzystać jeszcze inne formy jak specjalne worki



Worki BIG BAC  

Jakość produktu zależy od spsobu jej magazynowania. 




Ich zaletą jest pakowność oraz możliwość dobru dla odpowiednich potrzeb danych towarów jak np. oddychanie. Ma to ważną rolę dla produktów spożywczych, bowiem, gdy brak tego kryterium podczas pakowania w zwykłe pojemniki, czy worki niedostosowane, może przyczyniać się szybkiemu psuciu produktów, a tym samym do strat towarowych i finansowych lub nawet przyczynić się do narażenia zdrowia, co jest karalne. Wiemy, że wymogi żywienia wykluczają sprzedaż towarów nadpsutych, spleśniałych. Specjalne worki BIG BAG wykonane są z przeznaczeniem i atestem zdrowia z materiałów nieszkodliwych, ale bardzo wytrzymałych, dzięki mocnym ściegom. Dostępne są w różnych wielościach od wielkogabarytowych 500/1000 kg, oraz mniejsze. Posiadają tez specjalne mocowania do transportu z użyciem dźwigu.



Przestrzeganie atestów i wysokie kary za ich brak


Jeśli przechowujemy towary spożywcze w nieoznakowanych pojemnikach, możemy zapłacić duże kary. Bowiem odpowiednie tostowanie materiałów magazynowych z godnych z normami wyklucza ich zepsucie, czy narażenie na zainfekowanie subhastacjami szkodliwymi, które wykluczają możliwości ich dalszego dopuszczenia do sprzedaży, czy procesu obróbki. Dlatego jeśli magazynujemy towar w pojemnikach musimy mieć pewność źródła ich pochodzenia i zastosowania.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz