Żywność musi być odpowiednio przechowywana (pixabay.com) |
Rolnictwo i magazyny żywności
W ramach
ekonomicznego przechowywania żywności oraz jej transportowania,
odrębną grupę stanowią produkty sypkie, takie jak: owies, zboże
, kukurydza, słonecznik, czy mąka lub susze.
Dla dużych ilości
produkcyjnych poza specjalnymi pojemnikami możemy wykorzystać
jeszcze inne formy jak specjalne worki
Worki BIG BAC
Jakość produktu zależy od spsobu jej magazynowania. |
Ich zaletą jest
pakowność oraz możliwość dobru dla odpowiednich potrzeb danych
towarów jak np. oddychanie. Ma to ważną rolę dla produktów
spożywczych, bowiem, gdy brak tego kryterium podczas pakowania w
zwykłe pojemniki, czy worki niedostosowane, może przyczyniać się
szybkiemu psuciu produktów, a tym samym do strat towarowych i
finansowych lub nawet przyczynić się do narażenia zdrowia, co
jest karalne. Wiemy, że wymogi żywienia wykluczają sprzedaż
towarów nadpsutych, spleśniałych. Specjalne worki BIG BAG wykonane są z przeznaczeniem i atestem zdrowia z materiałów
nieszkodliwych, ale bardzo wytrzymałych, dzięki mocnym ściegom.
Dostępne są w różnych wielościach od wielkogabarytowych 500/1000
kg, oraz mniejsze. Posiadają tez specjalne mocowania do transportu z
użyciem dźwigu.
Przestrzeganie
atestów i wysokie kary za ich brak
Jeśli przechowujemy
towary spożywcze w nieoznakowanych pojemnikach, możemy zapłacić
duże kary. Bowiem odpowiednie tostowanie materiałów magazynowych
z godnych z normami wyklucza ich zepsucie, czy narażenie na
zainfekowanie subhastacjami szkodliwymi, które wykluczają
możliwości ich dalszego dopuszczenia do sprzedaży, czy procesu
obróbki. Dlatego jeśli magazynujemy towar w pojemnikach musimy mieć
pewność źródła ich pochodzenia i zastosowania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz